De website van Esthetiek An maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD

aromatherapie-banner

Aromatherapie

logo sjankara

NIEUW IN ONS GAMMA : ONTSMETTENDE SPRAY en HANDZEEP

Door het coronavirus is er een stijgende vraag naar ontsmettingsmiddelen. Dit kan ook natuurlijk.
Wij ontwikkelden een spray waarmee je niet alleen de handen, maar ook klinken en andere oppervlakten mee kunt  ontsmetten. Naast gedenatureerde alcohol (70%) bevat het ook enkele etherische olies: oregano, ho-hout en palmarosa.

Oregano is rijk aan carvacrol, een fenol. Deze etherische olie is de allersterkste ontsmettende olie, maar in pure vorm irriterend voor de huid. Ho-hout bevat vooral linalool, en palmarosa vooral geraniol, 2 ontsmettende alcoholen. Deze beide etherische olies zijn zeer huidvriendelijk.
Verkrijgbaar in een glazen fles van 100 ml met spraykop en in een navulfles van 1 l.

Dezelfde etherische olies verwerkten wij in een handzeep. Zeep en frequent wassen staat garant voor uitdroging van de huid. Om dit tegen te gaan kozen wij voor onze neutrale doucheolie als basis voor deze handzeep.

 

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is het gebruik van geneeskrachtige, aan natuurlijk plantenmateriaal onttrokken oliën om gezondheid, evenwicht en welzijn te bevorderen. De etherische oliën zijn holistisch in die zin dat ze een krachtige, positieve werking op lichaam en geest - en gemoedsstemming - kunnen hebben.

 

Hoe werkt aromatherapie?

Etherische oliën komen op verschillende manieren in het lichaam. Ze worden opgenomen door de huid en komen vervolgens in het vaatstelsel. Ze kunnen ook ingeademd worden en komen dan via de longen in het bloed. Daarnaast roepen ze prikkels op die door het zenuwstelsel naar het limbische systeem van de hersenen geleid worden.

 

 

 

aromatherapie


 

 

aromatherapie

lavendel

Enkele voorbeelden van oliën uitgelicht:

CITROENSCHIL Bio

Stimuleert het afweersysteem, zuivert en verfrist de atmosfeer. Zuivert de lever. Licht opwekkend, stimuleert de concentratie en het geheugen. Niet in het bad gebruiken: bij sommige mensen kan het, in combinatie met water, irritatie uitlokken. Niet meer dan 2% aan een massageolie toevoegen. Hogere concentraties kunnen fotosensibiliserend werken. De etherische olie van citroen is gevoelig voor oxidatie: een aangebroken verpakking binnen het jaar verbruiken.

 

citroen


MANDARIJNSCHIL Bio

Deze etherische olie wordt gewonnen door koude persing van de schil van de mandarijn. Wij hebben 2 varianten in ons gamma: de rode mandarijn, geperst uit de rijpe vruchten en de groene mandarijn, gewonnen uit nog onrijpe vruchten. De chemische samenstelling van beide types is quasi identiek, de geur van beide verschilt opmerkelijk: de rode mandarijn is uitgesproken zoeter, de groene kruidiger. Ook het toepassingsgebied en de werking zijn identiek: gebruik dus gewoon de soort die je het lekkerst vindt.

Werkingsgebied: Krampstillend, ook bij hik. Stimuleert de spijsvertering. Rustgevend bij opgewondenheid, hyperactiviteit en nerveusheid. Vermindert stressgevoeligheid. Slaapbevorderend. Verbetert het geheugen. Helpt bij de verwerking van oude emotionele trauma's, specifiek van jeugdtrauma's. Mandarijn is in het bijzonder aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

  • de olies uit de schil van citrusvruchten worden koud geperst
  • onze etherische olies zijn 100% natuurlijk, zonder enige toevoeging, niet versneden met goedkopere olies of synthetische producten
  • een strenge kwaliteitscontrole

 

mandarijn


Synergie HERFSTZON

Grove Den
De “Indian Summer” synergie. Brengt tijdens de korter wordende dagen de zon in huis. Geeft rust en energie tegelijkertijd. Een “optimistische” olie.
Samenstelling: mandarijn (Citrus reticulata var. mandarina), grove den (Pinus sylvestris), kruidnagel (Caryophyllus aromaticus – knoppen), sandelhout (Nieuw Caledonisch), Virginische ceder (Juniperus virginiana).

 

Synergie


Etherische Olie TEA TREE Bio

Universele EHBO-olie. Verbetert de immuniteit. Desinfecteert en herstelt de huid. Naast een goede antibacteriële werking heeft tea tree uitstekende fungicide (schimmeldodende) eigenschappen. Stimulerend bij oververmoeidheid, rustgevend bij emotionele shocks en voor prikkelbare mensen.

Voor ons nieuwe lot tea tree hebben wij gekozen voor een olie uit een andere herkomst. Het nieuwe lot is afkomstig uit Zimbabwe en niet langer uit Kenia. Analytisch voldoet onze nieuwe tea tree aan alle parameters. ‘Bio’: product afkomstig uit biologische teelt, gecertificeerd door Certisys (BE-BIO-01).

De therapeutische mogelijkheden zijn identiek aan de vroegere loten, maar de geur is zachter, meer afgerond en minder scherp.

 

 

etherische


ETHERISCHE OLIES IN 11 ML - WAAROM?

Eigenaardig getal: iedereen verkoopt zijn etherische olies in 10 ml. Sjankara in 11 ml. Waarom? Naast licht, wat wij tegengaan door voor ons bijna zwarte violet glas te kiezen is zuurstof de ergste vijand van etherische olies. Tot aan de rand gevuld, kunnen onze flesjes 12.5 ml etherische olie bevatten. Wanneer wij zouden afvullen op 10 ml zit er 2.5 ml zuurstofrijke lucht boven en is het contactoppervlak ong. 255 mm². Afgevuld op 11 ml, komt de etherische olie tot in de hals van het flesje. Hierdoor wordt het contactoppervlak met meer dan 60% gereduceerd tot ong. 95 mm². Hierdoor kunnen wij ook het risico op oxidatie met meer dan 60% verminderen. Afvullen op 11 ml verhoogt de bewaarkracht van onze etherische olies beduidend.

 

 

etherische

Meer info op www.sjankara.com

lavendel