aromatherapie-banner

Aromatherapie

baija

Baïja ontwikkelt huidverzorgende collecties en geurcomposities met exclusieve geurnoten en bijzondere natuurlijke ingrediënten.

Naargelang de creaties componeert Baïja zachte en aantrekkelijke herinneringen die alle aroma-therapeutische eigenschappen van planten onthullen.

Want alles is puur emotie... elke parfum en elke textuur creërt of ontstaat uit een gevoel... De geuren vertellen hun verhaal en brengen ons terug naar dat van ons.

Onze producten worden vervaardigd in Frankrijk en worden ontwikkeld volgens een streng formulecharter dat borg staat voor een uitstekende kwaliteit.

Wij respecteren en geven voorrang aan natuurlijke ingrediënten en formules zonder parabenen of fenoxyethanol.

Download de catalogus PDF

baija

NUIT À PONDICHÉRY

Lotus Gember

baija

ÉTÉ À SYRACUSE

Fleur d’Orange

baija

FESTIN ROYAL

Miel Caramélisé

baija

FRENCH POMPON

Rose Litchi

baija

CROISIÈRE CÉLADON

Groene Thee Jasmijn

baija

MOANA

Tiare Bloem

baija

HAMMAM

Fragrances Orientales

baija

logo sjankara

  • de olies uit de schil van citrusvruchten worden koud geperst
  • onze etherische olies zijn 100% natuurlijk, zonder enige toevoeging, niet versneden met goedkopere olies of synthetische producten
  • een strenge kwaliteitscontrole

www.sjankara.com

 

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is het gebruik van geneeskrachtige, aan natuurlijk plantenmateriaal onttrokken oliën om gezondheid, evenwicht en welzijn te bevorderen. De etherische oliën zijn holistisch in die zin dat ze een krachtige, positieve werking op lichaam en geest - en gemoedsstemming - kunnen hebben.

 

Hoe werkt aromatherapie?

Etherische oliën komen op verschillende manieren in het lichaam. Ze worden opgenomen door de huid en komen vervolgens in het vaatstelsel. Ze kunnen ook ingeademd worden en komen dan via de longen in het bloed. Daarnaast roepen ze prikkels op die door het zenuwstelsel naar het limbische systeem van de hersenen geleid worden.

 

 

aromatherapie aromatherapie
lavendel

 

mandarijn

MANDARIJNSCHIL Bio

Deze etherische olie wordt gewonnen door koude persing van de schil van de mandarijn. Wij hebben 2 varianten in ons gamma: de rode mandarijn, geperst uit de rijpe vruchten en de groene mandarijn, gewonnen uit nog onrijpe vruchten. De chemische samenstelling van beide types is quasi identiek, de geur van beide verschilt opmerkelijk: de rode mandarijn is uitgesproken zoeter, de groene kruidiger. Ook het toepassingsgebied en de werking zijn identiek: gebruik dus gewoon de soort die je het lekkerst vindt.

Werkingsgebied: Krampstillend, ook bij hik. Stimuleert de spijsvertering. Rustgevend bij opgewondenheid, hyperactiviteit en nerveusheid. Vermindert stressgevoeligheid. Slaapbevorderend. Verbetert het geheugen. Helpt bij de verwerking van oude emotionele trauma's, specifiek van jeugdtrauma's. Mandarijn is in het bijzonder aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

lavendel